ELOG AUTOMOTIVE prilagođena logistička rješenja za Automobilsku industriju, kroz brzorastući razvoj usluga nudi fleksibilna, prilagodjena, specijalizirana rješenja kroz servis JIT (just in time). Znajući da prosječan automobil sadrži 30.000 dijelova kao što su brisači, elektronski sklopovi, sjedištne konstrukcije i presvlake koje se proizvodu u fabrikama dobavljača specijalizovanih za odredjene komonente, dok se pogoni proizvođača automobila postali lokacija na kojima se praktično dijelovi sklapaju u jednu cjelinu. Od 1985. godine do danas učešće dobavljača u Automotive industriji se povećalo sa 56 na 82% Posljednjih godina, BiH i jugositočna Europa postali su idealno mjesto za dobavljače u grani automobilske industrije. Prateći trend rasta i razvoja dobavljača u automobilskoj indusriji stvoreni su povoljni logistički uslovi koje ELOG AUTOMOTIVE razvija za dobavljače autokompanija kao što su Volkswagen pogoni u Wolfburg, Emden, Neburg, Mlada Boleslav, Daimler AG pogon u Stuttgartu, te Nissan motors pogon u Barceloni te FORD motors pogon u Kocaeli Istanbul. Ovi pogoni u toku samo jednog dana  proizvedu 95.000 automobila. Kompanija eLogistics Solutions kroz servis ELOG AUTOMOTIVE u potpunosti prilagođava uslugu zahtjevima klijenata iz automotive industrije.

ELOG AUTOMOTIVE predstavlja čitav dijapazon usluga koji obuhvata korištenje pojednostavljenih carinskih procedura kako bi pošiljke u što kraćem roku bile ocarinjene i otpremljene na mjesto  isporuke, zatim upotrebu expresnih i „vješanih“ vozila sa dva vozača za hitne isporuke u drumskom transportu, a u posebnim slučajevima hitne pošiljke otpremaju se čarter letovima ili OnBoard Courier isporukama. U toku 2015. i 2016. godine, otpremili smo 35 hitnih isporuka čarter avionima sa sarajevskog  aerodroma, a za potrebe proizvođača automobila Ford i Volkswagen. Sa aspekta pripreme dokumentacije, organizacije transporta i praćenja pošiljke, ove operacije spadaju u najkompleksnije logističke zadatke. Zato je Operativni centar kompanije, zadužen za koordinaciju, praćenje i izveštavanje, dostupan svojim klijentima 24 sata, svakog dana u nedelji. Ovde se prikupljaju sve aktuelne informacije i formiraju tzv. status report izveštaji – obaveštenje o statusu i poziciji pošiljke koje se klijentima dostavlja na svakih sat vremena.

Imate potrebu za transportom  ?

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum

ELOG Automotive
Radi boljeg korisničkog iskustva, eLog.ba koristi kolačiće (eng. "cookies").